Comentari a l’evangeli del diumenge


Premi l’enllaç de sota per anar a les  lectures de la missa del Diumenge.

Lectures de la Missa Dominical

 

 Comentari

Les lectures que avui hem escoltat sembla que volen provocar-nos una resposta. El primer que ens volen dir és que davant de Jesús mort i ressuscitat no ens podem quedar neutrals. Cal que donem una resposta, cal que preguntem què hem de fer?

Sentir parlar d’un bon pastor, quasi es fa estrany. Hi ha molts que voldrien portar-nos a pasturar als seus prats, ficar-nos els seus criteris les seves maneres de procedir, no pas per un interès en nosaltres, sinó cercant el benefici propi o l’afirmació dels propis criteris. Són autèntics pastors, en sentit estricte: no ens coneixen però, mentre treuen llet i llana, en tenen cura o ens ho fan creure. Són els pastors sobre els qual l’evangeli ens posa en alerta.

Quan parlem de Jesús com a pastor, parlem del BON PASTOR, perquè és ben diferent. És un pastor que té cura de tots nosaltres, de les seves ovelles, ens coneix i ens crida pel nom, té un veritable amor per cadascú de nosaltres; ens omple dels seus dons sense esperar res a canvi perquè persegueix únicament el nostre bé.

Sap la nostra feblesa, que el coneixem i l’escoltem, però que no sempre el seguim, o que el seguim en unes coses però en d’altres no li permeten ni tant sols apropar-s’hi. I així i tot, ens segueix fent el do de la seva presència i companyia, ens segueix oferint una vida plena i lliure, la possibilitat de viure com a salvats ja des d’ara.

També és una porta per a tots nosaltres: la porta per la que Déu, si li ho permetem, entra en la nostra vida. I ho fa per a canviar-la, fent-nos entrar a nosaltres en la seva vida. És la possibilitat de viure veritablement la dinàmica del Regne, la realització de la voluntat de Déu en el nostre món.

Aquest és el nostre veritable pastor i hem d’aprendre a descobrir qui ens parla d’ell i qui ens ensenya com podem seguir-lo. Qui i què és la seva veu en la nostra vida i si la reconeixem.

A ell no li som indiferents, això prou que ho sabem. La cosa, per tant, està en com coneixem i acollim nosaltres la seva veu?

Convindria que ens tornéssim a posar davant seu i llegint amb sinceritat la nostra realitat li preguntéssim com aquells homes als apòstols: Què hem de fer? I sentirem la mateixa crida a convertir-nos i fer-nos batejar, en el nostre cas a viure amb major plenitud el nostre baptisme:

- assumir una veritable orientació evangèlica per a la nostra vida

- viure una autèntica comunió d’interessos i sentiments amb Jesús R.

- sentir l’estimació i el perdó de Déu que ens capaciten per a una veritable transformació

Tots ens hi podem sentir interpel×lats per aquest bon pastor:

— els qui acompanyem les comunitats per animar-nos a entrar en Jesús i saber acompanyar des d’ell, no des de nosaltres; i aprenent a interessar-nos per cadascú dels qui formen la comunitat.

— tots plantejant-nos seriosament com hem d’aprofundir en la nostra vocació de vida cristiana. Avui preguem per les vocacions a la vida religiosa i al ministeri, però també ho hem de fer perquè tots els cristians visquem amb major intensitat i donem major testimoni d’ell.

I demanem que aquesta eucaristia envigoreixi en el nostre dia a dia la presència i el desig de seguir Jesús Bon Pastor.